Banor

På Skivarps MK kan du testa på banor

Vill du känna hur vinden fläktar i ansiktet och att adrenalinet pumpas runt i blodomloppet? Då ska du ta dig till Skivarps MK, här har vi nämligen flera olika banor som du kan testa hastighetsmätaren på. Denna motorklubb har funnits länge, närmare bestämt från i början av 80-talet när man insåg att många skåningar ville ha något ställe att köra motocross på. Klubben började i liten skala men sedan dess har man utökat sitt utbud och idag kan man köra på hela tre olika banor. Skivarps MK vänder sig till dig som inte är rädd för lite hårdare terräng och mycket lerstänk på overallen. Kom ihåg att ta med dig hjälm och ett bergfast säkerhetstänk, sedan är det bara att trycka ner gaspedalen!

Skivarps MK är för alla

Människan har nog alltid varit lockad att känna hög fart. Det är något medryckande i själva stunden när man sätter sig på en motorcykel och märker hur motorn spinner igång som en katt. När man sedan varvar upp tempot och börjar ta sig över vidderna går det nästan att likna vid en religiös upplevelse – det är en intensiv känsla som tilltar ju högre fart man har. På Skivarps MK kan du köra nästan hur snabbt du vill och självklart finns det inbyggda hopp om du vill sväva i luften ett tag. Ibland har klubben olika temadagar så att man ska kunna fokusera på enbart en sak, men det märker du snabbt om du går in på hemsidan som tillhör Skivarps MK.

Alla är välkomna på Skivarps MK. Det vill klubben gärna understryka. Traditionellt sett har det mest varit män som har varit engagerade i motorsporter, men så behöver det inte vara. När man är ny och ovan på något kan det kännas lite läskigt att komma igång, men det är just därför man på klubben vill skapa en miljö där alla känner sig välkomna. Hit kan du komma även om du känner dig som en amatör, på plats finns nämligen duktig personal som kommer ge dig det stöd du behöver. Som alltid gör klubben aldrig någonting för att riskera säkerheten, så du behöver inte vara orolig för att skada dig på banan.

Tre roliga banor

På Skivarps MK är man stolta över att det finns hela tre olika banor som man kan köra på. De tre banorna skiljer sig lite åt för att du ska kunna hitta din egen favorit. Den stora banan är en relativt hård bana med underlag av jord och sand. Det kan med andra ord bli rätt lerigt på denna bana, så se till att bära oömma kläder när du ska köra. Detta är det självklara valet för dig som tycker om att hoppa från naturliga avsatser, här finns nämligen två större platåhopp som bjuder på en rejäl luftfärd, men det finns även några mindre hopp som sker kontinuerligt under banans gång.

Mellanbanan är lite enklare i sin utformning. Här finns det inte lika många möjligheter till hopp, varken när det handlar om små naturliga hopp i banans gång eller de större naturhoppen från klippavsatser eller stora stenar. Mellanbanan är ett bra alternativ för dig som har hållit på med motorsport ett tag men som inte känner dig helt redo att ge dig på den stora banan riktigt än. På Skivarps MK är man måna om att alla trivs och att ingen kommer till skada, därför rekommenderar klubben att man ska köra på sin egen nivå till man känner sig helt bekväm. Ingen stress! Den tredje banab är en hyrbana där du kan få hjälp både med att hyra motorcykel och information om hur allt går till. Skivarps MK vill att alla ska få uppleva bra motocross!

Vad kostar det?

Om du vill bli medlem på Skivarps MK finns det flera olika varianter. Klubben har ofta hela familjer som är här och tränar, något man tycker är extra roligt och ser som ett föredöme för andra. Motocross kan förena människor! Familjemedlemmar som är skrivna på samma adress kan träna helt fritt under ett år för 2000 kronor och därefter varierar priserna på en fallande skala. Om man är ny på området behöver man erhålla en träningslicens, vilket har med säkerhetsreglerna att göra. På Skivarps MK kostar en sådan 150 kronor.

Denna kortvariga form av träningslicens brukar kallas för prova-på-licens och den finns till just för att alla ska kunna vara med, även om man är oerfaren. Om man ska träna mer aktivt och kanske vara med i en tävling måste man lösa ut andra slags licenser, något som också har med säkerheten att göra. Du är alltid välkommen att besöka Skivarps MK!